Novena setmana de confinament (18.05.20 - 23.05.20)


Benvolgudes famílies! I ja són 9 les setmanes que fa que estam confinats sense poder anar a l’escola… Però hem de pensar que cada dia que passa és un dia menys per poder tornar a trobar-nos.
Aquesta setmana tenim una sèrie de propostes per als infants! Esperam que vos agradin i que les gaudiu al màxim:


DILLUNS 18 DE MAIG:
Aquesta setmana canviam de protagonista! Recordau que l’infant indicat pot fer un vídeo explicant i mostrant imatges de la seva família, i contant allò que li agrada i que no li agrada. Si no va bé en vídeo, ho pot fer amb fotografies. Per altra banda, tots els companys l’han de dibuixar, cada un a la seva manera encara que amb l’acompanyament d’un familiar, i mirant una imatge de l’infant protagonista. Aquesta setmana el protagonista és:

4t A: Andrea

4t B: Anas


Per treballar la consciència corporal i entenguin millor el dibuix de la figura humana, vos recomanam alguns jocs que podeu anar repetint cada setmana:
  • Joc de “me toc me toc”: L’adult diu una part del cos, i l’infant se l’ha de tocar. Després pot ser l’infant qui la digui. Per exemple: “me toc me toc… els peus!”.
  • Massatge amb crema al propi cos o al cos d’un familiar, i anar verbalitzant les parts del cos quan es toca.
  • Cançó d’en Joan Petit quan balla.: https://www.youtube.com/watch?v=mdNuH7seoj8




DIMARTS 19 DE MAIG: CONTE ELMER



1r. Visualitzar amb atenció el conte.
2n. Cada infant, persona, animal… és diferent i únic. Per això vos proposam que descriviu a casa de manera oral com sou. Primer començarà l’adult, descrivint-se a ell mateix físicament (tipus i color de cabell, color d’ulls, alt o baix, etc.).
3r. Cada infant s’ha de descriure a ell mateix. Si no li surt de manera espontània l’adult el pot guiar amb preguntes. De quin color tens els cabells? Ets ros o castany? Llargs o curts? Ets alt o baix? Tens el nas petit o gros? Es pot mirar a un mirall si així va millor, o es pot fer a partir de fotografies.
4t. Una vegada s’han descrit els diferents membres de la família es pot parlar de quines coses es tenen iguals i quines són diferents.
. Si es tenen ganes de seguir, es pot passar a la manera de ser, a la part més emocional de cada un. Descriure les coses que agrada fer, quines coses ens diverteixen, quines ens fan enfadar, ets.
Per acabar, es triarà una qualitat de l’altre que ens agrada molt i li direm, per exemple: “El que m’agrada més de tu és la teva rialla”; “El que m’agrada més de tu és quan em contes un conte”; “El que m’agrada més de tu són els teus ulls”; “El que m’agrada més de tu és quan jugam junts”, etc.



DIMECRES 20 DE MAIG
Experimentar amb aigua. Si teniu balcó o terrassa es pot aprofitar per per-ho a fora, i millor si fa bon temps al sol. Sinó, es pot fer dins la banyera o amb una ribella al plat dutxa.






Dins una cubeta, posar una mica d’aigua i estris per experimentar i manipular l’aigua: tassons de diferents mides, xeringues, compta-gotes, coladors, embuts, botelletes, culleres, taps de plàstic o de suro, etc. Una vegada ja s’hagi experimentat amb l’aigua transparent, s’hi poden afegir gotes de colorant alimentari (d’un o varis colors) i veure com l’aigua va canviant de color.



DIJOUS 21 DE MAIG
Seguim treballant la figura humana i les parts del cos! Vos proposam dibuixar la silueta de l’infant o un familiar al terra, i això ho podeu fer de diferents maneres en funció de com sigui ca vostra o el que tengueu:
  • Si teniu pati o terrassa, es pot dibuixar amb guix al terra.
  • Dins la casa, també es pot provar de fer amb un guix, i sinó fer-ho amb retoladors posant un paper continu al terra. Si no es té paper continu (d’aquest llarg), es poden ajuntar molts papers de diari.
Una vegada dibuixada la silueta, observar i parlar sobre què s’hi veu: on és la cara? Què hi falta dins la cara? (es poden dibuixar els ulls, el nas, la boca, els cabells, etc.). I això d’aquí quina part és? I anar dient totes les parts del cos mirant la silueta.




DIVENDRES 22 DE MAIG.
Treballar el número 1, 2 i 3 a partir de l’experimentació i el joc. Preparar una palangana o recipient i dins posar-hi sal, pa rallat, quinoa o el que es tengui. L’infant amb el dit podrà fer dibuixos o grafies dins la safata, i s’aprofitarà per treballar el número 1, 2 i 3. Quan s’hagi escrit, es pot dir en veu alta quin número és i anar a cercar tants objectes com indica la grafia.
També es pot escriure el nom de l’infant.





PROPOSTA DE MÚSICA: LA DANSA DELS MORETONS
Veure una dansa dels moretons. Parlar de la vestimenta dels moretons i de quines i quantes figures componen la dansa.
Escoltar la música cantant:
A can Pocoli ballen moretons (3)
i a la seva filla li han presos els calçons.
Pa pa ra pa pa pa
gegants i cabezudos,
pa para pa pa pa
cabezudos i Alicorn.
Pa pa ra pa pa pa
gegants i cabezudos
pa ra pa pa pa ra pa pa pa ra pa pa pa.
Intentar picar el ritme de genolls, panxa, mans que interpreten els moretons.





PROPOSTA D’ANGLÈS
-Repassar el vocabulari dels animals de la granja a través del vídeo: https://youtu.be/hewioIU4a64
-Escoltar una cançó molt famosa dels animals “Old MacDonald had a farm”: https://youtu.be/_6HzoUcx3eo
I per acabar veurem un capítol sobre els animals de Steve and Maggie: https://youtu.be/6c15k9fRXAc



PROPOSTA DE L’EQUIP DE SUPORT: JOC DE BUF
Pintar: Disoldre pintura o colorant o cafè, .... dins aigua i posar- ne sobre un paper; bufant s’ha d’anar extenent sobre el paper.




PROPOSTA DE PSICOMOTRICITAT: CREA EL TEU PERSONATGE.
Avui vos toca crear un personatge o superheroi amb el material que teniu a casa (disfresses, roba dels pares, germans,...) han de ser prendes soltes, NO pot ser una disfressa sencera. Vos heu de posar:


-Una cosa pel cap.
-Una tela de colors.
-Tots els complements extra que volgueu.


Una vegada vestits li heu de posar un nom en aquest personatge i després vos heu de fer una foto i enviar-nos-la.




Per contactar amb les tutores de 4t d'EI i enviar el que treballau i posau en pràctica a casa, ho podeu fer amb els següents correus:

nbarcelo@simoballester.com (4t A, Neus)

apuig@simoballester.com (4t B, Àngels)


Comentarios