Tercera setmana de confinament (30.03.02 - 03.04.20)

Seguim amb les propostes per la setmana!

DILLUNS 30 DE MARÇ

Vos enviam un vídeo per Whats app on explicam i mostram als infants el que hem fet el cap de setmana. Vos demanam que ells facin un vídeo (amb la vostra ajuda) mostrant també el que fan a casa, i ho enviin als companys i la tutora.

DIMARTS 31 DE MARÇ

Fer i jugar amb pasta de sal! És molt bona d'elaborar i segur que teniu els ingredients a casa. Poder fer-la juntament amb els vostres infants i després deixar-los que hi juguin. Si en acabar de fer les figures les voleu enfornar, es couran i després es podran pintar.


DIMECRES i DIJOUS 1 i 2 D'ABRIL

Com que els dimecres i els dijous són dies de medalles, és a dir, de lliure circulació, vos feim una proposta per aquests dos dies (o els dies que volgueu): muntar a casa diferents racons que simulin cada espai. A continuació deixam alguns exemples:

  • Es taller (sa fusteria): amb fustes, pintures, coles, eines (metro, martell, alicates…), etc.
  • Jugam a ser: pepes, cotxets, cuineta, amb un llit, per planxar, caseta de pepes en miniatura, etc.
  • Fil i agulla: fils, agulles de plàstic, cartons amb forats on poder enfilar, fer polseres i collars amb fil i agulla, teixir a un telar.
  • Sa cuineta: pepes, olles i estris de cuina, una tauleta, envasos de coses de menjar buides, disfresses, etc.
  • Dits fins: safata amb sal, safata amb ciurons per fer transvasos amb una cullera, estenidor amb pinces i teles, pinxos, plastilina amb palillos, polseres amb fils i bocins de canyeta, propagandes per poder retallar amb tisores, etc.
  • Es terrari: animals de plàstic o de fusta, fotografies d’animals, llibres, bocins de fusta, capses de cartró… 
  • Calma Espai: estoretes, matalassos, coixins, mandales, imatges de postures de ioga, llibres que acompanyin a estar tranquils… 
  • Cuinalletres: retoladors, tisores, lletres de tot tipus, jocs de bufar amb canyeta, safates d’experimentació (amb arena, sal, sucre…) on els infants poden dibuixar lletres, plastilina… 
  • Creacions: material per a recrear petits mons, fustes per a contruccions, tubs de paper de vàter, capses de cartró de diferents mides, jocs de seriacions… 
  • Pintart: Diferent papers o cartrons (diferents gruixes, colors, textures…), diferents tipus de pintures, pinzells, esponges per estampar, rodets, tisores, coles
  • Viu l’aventura: (qui tengui balcó o terrassa). Es poden fer safates d’arena amb pales per simular l’arener, posar barrals d’aigua buits i capses de cartró, etc.


Vos recordam que hi ha vídeos dels diferents espais a entrades passades del blog, d'on també en podeu treure idees.

Sabem que és molt difícil simular-ho tot. Se'n poden triar alguns que siguin més fàcils de muntar en funció del que tengueu per casa. La idea és poder-ho muntar amb els infants i que després ells vagin al racó que els faci més ganes creant i jugant de manera lliure, encara que sempre baix unes normes i límits, com ara arraconar després d'emprar un material, tenir cura dels materials, etc.

DIVENDRES 3 D'ABRIL


Avui tornam ser divendres i toca tornar llevar una cama a sa Jaia Quaresma. Per això vos animam a llevar una altre cama i fer la mateixa rutina que divendres passat (contar quantes n’hem llevat, quantes n’hi queden… i treballar el número 2).


  • Cercar dues coses iguals per dins casa.
  • Passar per damunt el número dos escrit a terra amb cinta.
  • A un paper amb el número 2, posar llavors o el que es tengui per damunt.

Creim que ens vam equivocar, i anam una cama enrere (ja ens ho podrieu haver dit!!). Això del confinament passa factura, perdonau. Per això vos animam a treballar el número 1 durant el cap de setmana, de la mateixa manera.


Adjuntam la cançó de la jaia perquè la pogueu cantar a casa.
https://www.youtube.com/watch?v=1ZcSd0xe_v0

Per contactar amb les tutores de 4t d'EI i enviar el que treballau i posau en pràctica a casa, ho podeu fer amb els següents correus:

nbarcelo@simoballester.com (4t A, Neus)

apuig@simoballester.com (4t B, Àngels)



Comentarios