Segona setmana de confinament (23.03.20 - 27.03.20)

Benvolgudes famílies, com estau? Primer setmana superada, i encara en falten 3 més de confinament si tot va bé. Aquests dies venen plens de propostes i activitats per fer amb els infants, aquí vos les anam presentant perquè vos pogueu organitzar. Esperam que vos agradin i les gaudiu! 


DILLUNS 23 DE MARÇ: 

Vos enviarem un àudio perquè l'escoltin els infants, demanant com estan i que fan aquests dies a casa. Aquest serà el punt de partida per a que ells mateixos es puguin comunicar. Vos animam a que siguin els mateixos nins i nines els qui contestin els àudios, saludant, contant alguna cosa, demanant als altres... i així podran mantenir el contacte. 


DIMARTS 24 DE MARÇ: 



La proposta d’avui és que elaboreu una rutina - horari (si encara no ho heu fet). Com sabeu, en aquests moments és molt important poder donar una seguretat i confiança als infants, per això la millor manera és establint unes rutines que es segueixin durant el dia dia i així els infants podran anticipar el que passarà durant la jornada (cada matí es pot mirar l’horari fet amb ells, i a partir de les imatges explicar el que es farà). Això els ajudarà a entendre millor la jornada, mostrant-se més tranquils i relaxats. Hi ha d’haver unes pautes i hàbits que es facin cada dia de manera semblant i dins una mateixa franja horària, com són la higiene, alimentació i autonomia, i altres moments que aniran variant amb propostes que nosaltres vos anirem fent o que hagueu pensat vosaltres.
A continuació vos posam un exemple que podeu agafar com a base, o bé agafar-ne alguna idea:














DIMECRES 25 DE MARÇ: 

Fer un dibuix lliure en vertical, aferrant molts papers a una porta o a una paret (blancs, de diari, cartons o el que hi hagi per casa). Verbalitzar amb els infants el nom dels colors.


DIJOUS 26 DE MARÇ: 

Experimentar i manipular. Preparau una capsa de cartró o un dipòsit que tengueu per casa, posau-hi arròs, quinoa, sal... I també material per a fer transvasaments, com ara culleres, embuts, coladors, pots... Deixau als infants gaudir, descobrir, experimentar i aprendre. Si teniu dubtes podeu consultar la publicació que férem fa unes setmanes que té per títol: Experimentar i manipular safates ambb materials diversos. 


DIVENDRES 27 DE MARÇ: 


Vos enviarem un vídeo dirigit als infants on explicam que ja és divendres i que per tant, toca llevar una cama a la Jaia Corema. Aquesta, a més, ens ha enviat una carta on diu que no ens preocupem, que en Monserrat és a l'escola i que ell se'n cuidarà de llevar les cames a la Jaia. Com que queden 3 cames a la jaia, podeu treballar durant el cap de setmana la grafia i quuantitat d'aquest: cercar 3 objectes que tengueu per casa iguals, posar pecetes o granetes del que tengueu damunt el número, fer un tres gros al terra amb cinta de carrosser... 




Per contactar amb les tutores de 4t d'EI i enviar el que treballau i posau en pràctica a casa, ho podeu fer amb els següents correus:

nbarcelo@simoballester.com (4t A, Neus)

apuig@simoballester.com (4t B, Àngels)



Comentarios