Primera setmana de confinament (16.03.20 - 20.03.20)

Benvolgudes famílies! Durant aquesta primera setmana de confinament vos presentam una sèrie de propostes per anar fent a casa. Són dies una mica estranys per tots, a poc a poc hem d'aprendre a gestionar tot el que pensam i sentim, així mateix, fer un acompanyament emocional als nostres infants, explicar clarament el que està succeint i ajudar-los a canalitzar tot el que senten, les pors, els dubtes, les angoixes... D'aquesta manera, el confinament serà més bo de dur. 
Aquí vos presentam les nostres propostes per aquesta primera setmana, així com també informació i recomanacions que segur que us poden servir: 


Durant els pròxims dies, els quals es recomana evitar el contacte amb altres persones, reunions, quedades en grup i quedar a casa tot el temps que sigui possible, s'ha de dedicar un temps diari a la tasca escolar, ja que no es tracta d'un període de vacances.

Per aquest motiu vos oferim un llistat de tasques a realitzar a casa en família (aquestes van acompanyades d’un vídeo de mostra):

1. Contar un conte: llegir un conte senzill que li agradi al nin/a i comentar qui és el protagonista, on i quan es produeix la història i fer un petit resum del què ha passat abans, després i al final (tot de forma oral).


2. Ajudar en les tasques de casa: posar i llevar taula, preparar el berenar, ordenar la roba, recollir les seves joguines quan hagi acabat de jugar, etc.


3. Cantar en família i acompanyar les cançons picant amb les mans i amb els peus. Es pot cantar abans de menjar, abans d'anar a dormir, per jugar, etc.
Recull cançons populars i jocs rítmics:


4. Fer jocs populars coneguts per la família.


5. Jugar a jocs de taula.


6. Jugar amb plastilina.


7. Aferrar gomets seguint un ordre determinat, fer sèries per colors, alternant, …


8. Fer receptes de cuina.


9. Aferrar papers, escuradents (“palillos”), fotos, ...

10. Fer un dibuix lliure amb pintura, retoladors, ceres, tempera, i amb el material que tengueu a casa i amb qualsevol cosa que vos dicti la vostra imaginació (amb cafè, amb xocolata, estampar amb fruites, amb iogurt, ...).
1.1. Retallar, doblegar paper, fer figures, ....

1.2. Enfilar sopa, fer collars, ...

1.3. Cuidar el jardí o el camp: regar, sembrar, collir, llevar herba ...



Per contactar amb les tutores de 4t d'EI i enviar el que treballau i posau en pràctica a casa, ho podeu fer amb els següents correus:

nbarcelo@simoballester.com (4t A, Neus)

apuig@simoballester.com (4t B, Àngels)



Comentarios